Підсумки навчання

Жовтень 2024 був продуктивним для здобувачів освіти Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, адже студенти 3-4 курсів спеціальностей “Дошкільна освіта”, “Початкова освіта” (всього 225 осіб) були слухачами двох етапів семінарів у рамках реалізації Міжнародної співпраці в сфері освіти за програмою “Character Іnternational, Incorporated”, яка функціонує вже з 2015 р.
Студенти були залучені до базового семінару “Виховання характеру” та до другу етапу тренінгу, тема якого “Конфлікти. Стратегії, способи виходу із конфліктних ситуацій”.

Програма реалізується в дії: здобувачі освіти застосовують одержані знання під час роботи над курсовими проєктами, у період взаємодії з дітьми дошкільного/молодшого шкільного віку у ЗДО чи ЗЗСО.
Що стосується теми “Конфлікти”, то слухачі під час тренінгів працюють над вмінням критично реагувати на конфліктні ситуації, шукають шляхи їх вирішення та пропрацьовують моменти безконфліктної взаємодії в соціумі. Отож, акцентним меседжем нашої роботи є – вміти адекватно реагувати на конфлікти і вибирати відповідні стратегій, які можуть призвести до позитивних змін та укріпити стосунки в майбутньому.

Окрім зазначених вище моментів реалізація відбувається через акцент взаємодії на практиці: здобувачі освіти створюють соціальні ролики, пов’язані з розв’язанням конфліктих ситуацій.

Навчання проводили: доктор психологічних наук, психотерапевт, професор Джон Кук, сертифікований тренер, магістр психології Девід Ф. Глісон (США, м. Даллас, Техас) та директорка центру альтернативної освіти KAIZEN Анна Довженко (м. Івано-Франківськ).
Слухачі вдячні тренерам за цікаві, інформативні та структуровані семінари!

Представляємо вашій увазі інтерв’ю про нашу співпрацю https://youtu.be/bidFYMB42Fw?si=ei3YnYE7sUlD7jvA