Міжнародна науково-практична конференція “Психологічні аспекти формування характеру дитини”

Сьогодні в нашому університеті розпочала роботу Міжнародна науково-практична конференція «Психологічні аспекти формування характеру дитини». У ній беруть участь науковці, викладачі, студенти з України, Польщі та Сполучених Штатів Америки. Організатором заходу виступив Івано-Франківський коледж Прикарпатського національного університету спільно із Міжнародним інститутом характеру (Далас, Техас, США).

Учасників конференції привітали Юрій Москаленко, директор Івано-Франківського коледжу Прикарпатського університету та Чарльз Ландрет, викладач тренінгів і семінарів, директор міжнародної програми “Character International, Inc” (м.Даллас,штат Техас, США).

“Вже п’ять років поспіль ми співпрацюємо з американськими колегами в рамках міжнародної програми”Формування характеру дитини”. За цей період близько півтисячі студентів пройшли тематичні тренінги, семінари, заняття. Також учасниками програми стали і викладачі коледжу та університету, вчителі шкіл Івано-Франківська. Ми маємо на меті продовжувати працювати в цій програмі та залучати до неї більше як майбутніх педагогів, так і тих, хто сьогодні працює в школах”, – зазначив директор Івано-Франківського коледжу Юрій Москаленко.

Конференція триватиме впродовж 2 днів і є результатом п’ятирічної співпраці між Івано-Франківським коледжем Прикарпатського національного університету та Міжнародним інститутом характеру (Далас, Техас, США) за програмою «Формування характеру дитини».

Директор міжнародної програми “Character International, Inc” Чарльз Ландрет у своєму вітальному слові відзначив результативну співпрацю з Івано-Франківським коледжем Прикарпатського університету.

“Ми раді з того, що маємо можливість навчати ваших майбутніх вихователів, вчителів. Це дуже важлива програма. Наше завдання – виховувати дітей, їх моральні якості, їх характер. Треба починати формувати характер дитини якомога раніше. Тому ми зосереджуємо особливу увагу на дошкільному віці дитини. Важливо готувати і навчати вихователів як потрібно виховувати дітей саме в такому віці”,- наголосив Чарльз Ландрет.

У рамках програми конференції – пленарне засідання та робота секцій за темами: «Психолого-педагогічні аспекти формування характеру дошкільника», «Особливості формування характеру дитини в молодшому шкільному віці».

Під час пленарного засідання,зокрема, виступили Джон Д.Кук, доктор психологічних наук, член американської асоціації психотерапевтів; Рената Клечанська, модератор програми ORPEG центру польської освіти за кордоном; Девід Глісон, магістр психології,сертифікований тренер характеру; Ірина Сіданіч, доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки,управління та адміністрування Навчально-наукового інституту менеджменту та психології УМО НАПН України; Ганна Максимчук, кандидат педагогічних наук, завідувач Творчої лабораторії вивчення формування характеру дитини Прикарпатського національного університету,викладач Івано-Франківського коледжу.

Також під час роботи конференції студенти і викладачі Івано-Франківського коледжу та інших структурних підрозділів університету отримали сертифікати тренера програми “Формування характеру дитини”. Загалом такий документ вручили більше 150 учасникам програми.